Beginnen met lopen

Door DNB op maandag 18 juli 2011 16:48 - Reacties (11)
Categorie: Hardlopen, Views: 3.732

Ik zat er al een tijdje over na te denken om te beginnen met hardlopen, om m'n conditie een beetje op pijl te houden en een beetje aan sport te doen. Nooit wat met die plannen gedaan, behalve vooruitschuiven. Eigenlijk puur toevallig stuitte ik een weekje terug op het hardlooptopic op GoT. Ik heb het de afgelopen dagen een beetje doorgebladerd, al de mooie verhalen gelezen van verschillende mensen, en zoetjesaan begon het toch wel heel erg te kriebelen.

Goed, ik besloot dus een paar dagen geleden: Ik ging hardlopen :) M'n oorspronkelijke plan was zondag te beginnen, dus ik ging blij als een kind zaterdagavond alvast m'n spullen bijelkaar rapen. Ik had al jaren niet gesport (behalve wandelen), dus het was even zoeken. Resultaat uit de kledingkast: Een korte sportbroek uit m'n middelbare schooltijd en een assortiment hardloopshirtjes. Ik loop nu in een shirt van de halve marathon van Egmond. Ik lijk dus al op een goede loper, nu alleen nog de prestaties erbij. ;) Het ging helemaal goedkomen.

Dan nog even zoeken naar schoenen, ik wist dat ik nog een paar oude sportschoenen had staan. Even passen, ****, ze waren flink te klein, m'n tenen zaten zowat dubbelgevouwen . Zucht. Een paar verdere grepen in de schoenenkast leverde alleen maar bergschoenen, stalen neuzen en meer van dat soort ongein op, niks bruikbaars voor hardlopen in ieder geval. Dat was een beetje een domper, ik had eigenlijk geen zin om meteen al een pak geld uit te geven voor iets dat ik eerst nog maar moet uitproberen. Toch maar besloten om nieuwe schoenen aan te schaffen, want ik wou nu eenmaal lopen! :D Helaas is er op zondag er natuurlijk niks open in de stad, en maandag moest ik weer werken. Dat wordt de plannen een week vooruitschuiven, zucht, ik had er zoveel zin in.

Gelukkig regent het vandaag de hele dag al. :*) Gelukkig? Jawel, want ik hoef dan niet te werken. Ik ben er dus vanochtend opuit gegaan, eerst naar een paar Lidl's, die hadden immers vorige week hardloopspullen in de aanbieding. Jammer maar helaas, de 1e had geen schoenen meer over, en de 2e was dicht vanwege verbouwing. Het is altijd leuk als je daar pas achter komt nadat je de hele stad bent doorgereden. Na de middag ben ik naar de winkel voor sportschoenen bij uitstek gegaan: de Scapino (jawel). Daar heb ik voor 10 (!) euro een paar kekke (lees: oerlelijk en waarschijnlijk daarom driedubbel afgeprijsd) schoenen aangeschaft. Helaas de lelijkste, maar ze zaten wel het beste, en dat is toch wat telt.

http://deneusbeer.nl/tweakers/IX-051-5501-04.jpg
Mijn schoenen, maar dan zijn de mijne in fluoriserend blauw ><


Thuisgekomen ging ik meteen aan de gang, omkleden, telefoon instellen enzo. Ik had eerder al RunKeeper geïnstalleerd op mijn Android toestel. Een hele mooie app waarop je je loopschema kan instellen, zodat een lieftallige dame je vertelt wanneer je moet versnellen/afremmen. Verder kan het naderhand hele mooie stats tonen over je prestatie. Echt iets voor de hardlopende tweaker dus.

Toen ik bijna de deur uitstapte vroeg mijn zus: "Mag ik ook mee?" Natuurlijk mag dat! Ik had nog wel een mooi shirt van de Amsterdam Marathon voor haar, dan is ze tenminste ook meteen goed.

Samen stapten we dus de deur uit. Het regende nog steeds, maar dat mocht niet deren. Ik moest echt lopen na al die anticipatie. Alleen een complete wolkbreuk had mij binnen kunnen houden. Toen begonnen met lopen. Ik heb op het internet een veelgebruikt beginnersschema opgesnord om de komende tijd aan te houden.

Het lopen ging lekker. Ik heb fijn door kunnen lopen, nergens last van gehad, totaal geen moeite. Wel moet ik daarbij vermelden dat ik me wat heb ingehouden omdat mijn zus toch wat langzamer was en er meer moeite mee had om het vol te houden.

Zeiknat maar voldaan kwam ik thuis. Conclusie: Dit gaan we vaker doen! En voor de volledigheid, hier zijn de stats (want daar doe je het toch voor): http://runkeeper.com/user/DNB_/activity/43802285 Ik heb het gevoel alsof ik wel meer kan doen dan het schema aangeeft, maar ik zal me proberen in te houden en braaf het schema af te werken, ik heb genoeg waarschuwingen gelezen.

PS: Dit is m'n eerste blogpost, dus het is nog een beetje zoeken naar de juiste schrijfstijl, ik ben er nog niet echt tevreden mee. Kritiek is altijd welkom.
Ik weet nog niet precies in welke vorm ik dit ga updaten, maar waarschijnlijk wordt het een update van m'n vorderingen iedere week/ 2 weken, als ik het interessant kan houden tenminste.